• 🏐🏆MAJSTRI ŠKOLY VO VOLEJBALE 🏆🏐

          • 24.4.2024 sa v telocvični našej školy uskutočnil školský turnaj vo volejbale. Zápasy boli napínavé, vyrovnané a plné zvratov.

            3. miesto obsadila trieda IV.F, ktorá porazila obhajcu titulu triedu IV.R.

            Vo finále sa proti sebe postavili študenti z tried III.R a II.R. Po trojsetovom vyrovnanom zápase víťazný pohár získali študenti z triedy III.R.

            Víťazom srdečne gratulujeme.👏👏👏

          • Súťaže Road2FEI a Istrobot

          • Dňa 19.4.2024 sa žiaci našej Strednej odbornej školy polytechnickej z krúžku robotiky zúčastnili už piateho ročníka celoslovenskej robotickej súťaže Road2FEI organizovanej Fakultou elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave. Tejto súťaže sa zúčastňujeme pravidelne každý rok.

            Na súťaži nás reprezentovali dva tímy zložené zo žiakov: Andrej Mráz, Daniel Mráz, Filip Adamec, Samuel Debnár, Šimon Urbanovič, Martin Švec, Dávid Varga.

            Cieľom súťaže bolo prejsť stanovenú dráhu, v čo najkratšom čase. Samotná dráha pozostávala z čiernej čiary na bielom povrchu, ktorej sa museli roboty držať. Odchýlenie od čiernej stopy sa hodnotilo ako neúspešný pokus.

            Z tejto súťaže sme si aj tento rok odniesli cenný skalp v podobe 1. a 2. miesta v celkovom hodnotení. Žiaci tak vyhrali odmeny v hodnote 800€.

            Nasledujúci deň 20.4.2024 sme sa prvýkrát zúčastnili súťaže Istrobot s medzinárodnou účasťou. Súťaž organizovala tiež FEI STU v Bratislave. Naše dva tímy súťažili v kategórii Lego sumo, kde mali silnú konkurenciu prihlásených 35 tímov. Žiaľ v tejto súťaži sme sa neumiestnili na bedni, avšak žiaci si odniesli cenné skúsenosti a nápady na úpravu svojich robotov do ďalšieho ročníka.

            Žiakov pripravoval a sprevádzal Ing. Stanislav Chrobák za účasti Mgr. Dušana Turčana a Bc. Štefana Oberta.

          • Oslobodenie mesta Zlaté Moravce

          • 💂Študenti SOŠP sa 26.3.2024 zúčastnili prehliadky čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky pri príležitosti 79. výročia oslobodenia mesta Zlaté Moravce.

            💂‍♀️Prehliadka čestnej stráže prezidenta republiky je ceremoniálna udalosť, ktorá sa zvyčajne koná pri oficiálnych štátnych návštevách alebo pri osobitných príležitostiach, ako je napríklad návšteva iného štátu alebo dôležitá udalosť vo vnútri krajiny.

            💂Žiaci tak mali možnosť vidieť tradičné vojenské uniformy a ukážky z práce čestnej stráže.

          • STREDOŠKOLSKÁ TECHNICKÁ OLYMPIÁDA "STO"

          • Dňa 19.3.2024 sa na Pedagogickej fakulte, Katedre techniky a informačných technológií Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre uskutočnila Stredoškolská technická olympiáda, ktorej sa zúčastnili aj naši študenti štvrtých ročníkov, študijných odborov: Informačné a sieťové technológie, Technické lýceum a Elektrotechnika.

            Študenti: Peter Pintér, Alex Plaštiak, Patrik Dibala, Adam Šima, Samuel Baťo a René Maňkovský, prezentovali svoje komplexné odborné práce pred publikom študentov z iných stredných škôl a pred odbornou komisiou. Následne boli najlepšie práce vyhodnotené, kde naši študenti Peter Pintér a Alex Plaštiak so svojou prácou "Serverové úložisko NAS" obsadili 3 miesto. 🥉 🏅 Výhercom srdečne gratulujeme 💪 💪 .

            Mgr. Peter Brieška

            Mgr. Peter Hodál, PhD.

          • 🚗🔧AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2024🔧🚗

          • Každoročne Cech predajcov a autoservisov SR vyhlasuje súťaž AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2024.

            Záštitu nad súťažou prevzalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. Táto prestížna súťaž je medzi školami, najmä žiakmi veľmi obľúbená.

            🚗Pondelok 18. 3. 2024 sa konalo oblastné kolo tejto súťaže v Nitre na školiacom stredisku Škoda . Víťazom školského kola bol Filip Slivoš, ktorý s majstrom odborného výcviku Mgr. Milošom Tomanom úspešne reprezentovali našu škole na tejto súťaži.

            🚗Teoretická časť súťaže pozostávala z online testu, poznávacia časť prebiehala v učebni, v ktorej bolo rozmiestnených 25 rôznych častí a diagnostických prístrojov automobilovej techniky a praktická časť prebiehala v priľahlých dielňach na 10 rôznych pracoviskách, kde sa robila napr: výmena spojky v DSG prevodovke, nastavenie svetlometov digitálnym regloskopom, diagnostika motora pomocou diagnostiky Texa.🔧

            🚗Filip účasťou na súťaži získal nové skúsenosti a cenné rady k budúcej jeho profesii.🚗

          • 🏆Majstrovstvá okresu vo florbale žiakov SŠ🏆

          •  

            18. marca 2024 v telocvični Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Zlatých Moravciach prebiehali Majstrovstvá okresu vo florbale žiakov SŠ.

            Chlapci nesklamali vyhrali celý turnaj a postúpili na Majstrovstvá kraja.

            Chalani vyhrali v okrese všetky športové súťaže v šk. roku 2023/2024 organizované VÚC Nitra pre kategóriu žiakov stredných škôl.

            👏Srdečne im gratulujeme a držíme palce do ďalších zápasov.👏

          • VÝCHOVNO - VZDELÁVACÍ KONCERT

          • Dňa 18.3.2024 sa žiaci druhých a tretích ročníkov našej školy zúčastnili kultúrno-vzdelávacieho programu Zneužívanie moci.

            Predstavenie, ktoré pre študentov pripravila umelecká agentúra Špecial art, malo podporiť mladých ľudí k otvorenosti a zodpovednosti za svoje správanie, dať im príležitosť zamyslieť sa nad tým, ako sa prejavuje zneužívanie moci a ako sa brániť proti jeho prejavom.

            Veríme, že koncert splnil svoj účel a pomôže študentom k tomu, aby vedeli správne zhodnotiť situácie, s ktorými sa stretávajú nielen v škole, ale aj vo svojom okolí a reagovať na ne vhodným spôsobom.

          • Svetový deň Downovho syndrómu

          • 21.marca oslavujeme Svetový deň Downovho syndrómu.

            Vyjadrime aj my ľuďom s Downovým syndrómom našu podporu.

            Ako to urobíme?

            Zapojme sa do Ponožkovej výzvy! 

            Obujme si v tento deň DVE ROZDIELNE PONOŽKY. 🙂

            Odfoťte sa v triedach, zdieľajte fotku na svojich sociálnych sieťach a pošlite ju aj cez EduPage Mgr. R. Dubcovej. Všetky fotky potom  zverejníme.  

            Odlišné ponožky nám pripomínajú, že každý sme iný, no práve to robí náš svet pestrejším a krajším!

            Zapojte sa do Ponožkovej výzvy a dajte svetu vedieť, čo pre vás znamená inklúzia.

          • 🏆MAJSTRI ŠKOLY VO FLORBALE🏆

          • Školská florbalová liga dospela k vyvrcholeniu, keď sa 15. marca 2023 na našej škole konalo jej finále.

            Zápasy semifinále začali s neuveriteľnou intenzitou, keď hráči na oboch stranách predvádzali svoje florbalové zručnosti. Pred bránami finále skončili študenti z tried III.P a IV.P a do finále postúpili študenti z tried IV.R a I.P.

            Finále prinieslo napínavý športový zážitok, plný emócií. Zápas sa skončil nerozhodne 2:2 a preto sa o víťazovi muselo rozhodovať v trestných strieľaniach.

            Víťazom sa stala trieda IV.R, ktorá týmto obhájila titul z minulého školského roka a kráľom strelcov sa stal Patrik Studený z I.P triedy.

            Všetkým srdečne gratulujeme.👏👏👏

          • NAŠA ŠKOLA NA MS SŠ VO FUTSALE

          • V piatok 1. marca sa stretli v bratislavskej TIPOS aréne žiaci stredných škôl, aby zabojovali o titul majstra Slovenska vo futsale. Spomedzi 8 tímov sa naši športovci umiestnili na 7. mieste.

            Šampiónmi finálového turnaja sa stali žiaci zo Súkromnej strednej športovej školy ELBA v Prešove.

            Aj keď sa naši reprezentanti nestali víťazmi, sme hrdí na ich odhodlanie a bojovnosť, ktoré preukázali počas celého turnaja. Veríme, že budú trénovať ďalej a o titul zabojujú znova o rok.

            Športovci, ktorí reprezentovali našu školu: Andrej Beliansky II.R, Patrik Dubay II.P, Martin Jánošov II.P, Adam Štuller III.R, Matej Merčiak III.R, Adam Chren III.P, Adam Kordoš III.P, Adrián Skalnický III.A, Pavel Valko III. A, Patrik Rajtar III.F

            Ak chcete vidieť, ako sa nášmu tímu darilo, pozrite si záznam na stránke:

            https://sport.video/futsal/pohar-strednych-skol/sos-polytech-zlmoravce-vs-sos-tvansovej-prievidza-904131104

            Za úspešnú reprezentáciu Vám chlapci ďakujeme a držíme palce v ďalších zápasoch!👍👍👍

          • ⚽️MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA VO FUTSALE⚽️

          • Zajtra 1.3.2024 sa v Bratislave v TIPOS Aréne budú konať Majstrovstvá Slovenska stredných škôl vo futsale.

            Za Nitriansky kraj postúpili do finále študenti našej školy.

            Ak ste našimi fanúšikmi a bude Vás zaujímať priebeh zajtrajšieho dňa, máme tu pre Vás link, vďaka ktorému budete môcť sledovať priebeh, výsledky zápasov a aj úspechy našich chlapcov. Turnaj začína o 9:00 hod.

            Držte nám palce.

            https://youtu.be/sWMsnjT0RAY

          • KVAPKA KRVI

          • Utorok 27.2.2024 na škole prebehla akcia KVAPKA KRVI. 

            Zúčastnilo sa jej 37 darcov, z toho  prvodarcov bolo 18. Všetkým darcom ďakujeme. 

          • Návšteva maďarských študentov v rámci projektu Erasmus plus

          • V dňoch 22.-23.2. 2024 nás navštívilo 10 študentov a 2 pedagógovia zo strednej odbornej školy v maďarskom meste Níyregyaza v rámci projektu Erasmus plus "Šport bez hraníc".

            Prvý deň ich pobytu sme ich privítali v našej škole a ukázali im priestory prevažne odborných učební. Neskôr študenti oboch škôl prezentovali systém vzdelávania v svojej krajine, kde sme mali možnosť porovnať rozdiely vo vzdelávaní a taktiež svoju školu a možnosti štúdia.

            Popoludní sme navštívili Národný žrebčín a kaštieľ v Topoľčiankach.

            Druhý deň sa niesol v duchu športu, študenti si zahrali spoločne futbal, basketbal, volejbal a stolný tenis. Nadviazali spolu nové priateľstvá, precvičili si komunikáciu v anglickom jazyku a zároveň si zašportovali.

            Projekty ako tento prispievajú k získavaniu nových poznatkov, skúseností, zážitkov a k zdokonaľovaniu komunikácie v anglickom jazyku.

             

                                                                                                          Ing. Jana Palajová

                                                                                                               učiteľka ANJ
             

          • Majstrovstvá okresu v basketbale žiakov SŠ

          • Dňa 19.2.2024 sa v telocvični Obchodnej akadémie v Zlatých Moravciach konali Majstrovstvá okresu v basketbale žiakov SŠ. Naši študenti opäť nesklamali, vyhrali a postupujú na Majstrovstvá kraja.

            Najlepším hráčom turnaja bol vyhlásený náš žiak Nikolas Chukwuka.

            Chlapcom srdečne gratulujeme a držíme palce do ďalších súťaží.

             

          • KORČUĽOVANIE NA ZIMNOM ŠTADIONE

          • Po polročnej klasifikácii tried sa vedenie školy v spolupráci so študentským parlamentom rozhodlo odmeniť 3 triedy, ktoré dosiahli najlepší prospech a jednu triedu, ktorá dosiahla najlepšiu dochádzku KORČULOVANÍM na zimnom štadióne v Zlatých Moravciach.

            Dnes 14. 2. 2024 nastal ten deň, kedy sme si mohli užiť toto korčuľovanie.

            Na štadióne sme sa rozdelili na dve skupiny, z ktorých jedna sa zdokonaľovala v hokeji a druhá mala voľné korčuľovanie. Boli to dve hodiny príjemnej fyzickej aktivity, pri ktorej sme sa zabavili a odreagovali od školských povinností.

          • VALENTÍNSKA LATKA

          • VALENTÍNSKA LATKA

            Dnes sa na našej škole konala súťaž v skoku do výšky. Študenti sa stretli, aby prezentovali svoje atletické schopnosti a bojovali o titul najlepšieho skokana do výšky.

            Medzi študentmi sa objavila skutočná súťaživá atmosféra, pričom každý sa snažil prekonať svoje osobné maximum. Súťaž bola napätá od začiatku až do konca.

            Víťazom sa stal Marek Ďurček z II.R, ktorý skočil 166 cm, druhé miesto obsadil Nikolas Chukwuka z II.R so zdolanou výškou 164 cm a na treťom mieste skončil Nikolas Bogdáň s prekonanou výškou 155 cm.

            Víťazovi srdečne gratulujeme.

          • KVAPKA KRVI

          • Milí študenti, dňa 27.2.2024 sa na našej škole bude konať akcia pod názvom : KVAPKA KRVI.

            Darovanie krvi je skutočným „darom života“ , ktorý zdravý jedinec môže poskytnúť ľuďom chorým a po úrazoch. Je to veľmi prospešný, bezpečný a jednoduchý humánny krok. Jeden odber krvi môže zachrániť až tri ľudské životy.

            V tento deň budete mať možnosť zapojiť sa medzi rady tých, ktorí už darovali túto vzácnu tekutinu a tým niekomu zachránili život.

            Plnoletí študenti, ktorí majú záujem darovať krv, svoju účasť nahlásia svojmu triednemu učiteľovi.

          • Víťazstvo na Majstrovstvách Nitrianskeho kraja vo futsale!

          •  

            Pondelok 5.2. 2024 sme na Majstrovstvách Nitrianskeho kraja vo futsale získali zlatú medailu, a to vďaka nezdolnému úsiliu a futbalovému umeniu našich šikovných žiakov! 💪🌟

            Teraz sa tešíme na národné pódium, keďže postupujeme na Majstrovstvá Slovenska. Ďakujeme všetkým, vďaka ktorým sa podarilo dosiahnuť tento fenomenálny výsledok. ⚽

        • Majstri školy vo futbale
          • Majstri školy vo futbale

          •  

            Školská futbalová liga dospela k vzrušujúcemu vyvrcholeniu, keď sa 11. decembra 2023 na našej škole konalo dlho očakávané finále. V telocvični sa stretli štyri najlepšie tímy, ktoré sa prebojovali cez tvrdú kvalifikáciu. Zápasy semifinále začali s neuveriteľnou intenzitou, keď hráči na oboch stranách predvádzali svoje futbalové zručnosti. Pred bránami finále skončili študenti z tried IV. R a III.P, a do finále postúpili študenti z tried III.R a I.P.

            Finále prinieslo nielen športový zážitok, ale aj pocit spolupatričnosti a tímovej hrdosti.

            Víťazom sa stala trieda III.R, a kráľom strelcov Adam Štuller.

            Všetkým srdečne gratulujeme.