• 🏐🏆MAJSTRI ŠKOLY VO VOLEJBALE 🏆🏐

          • 24.4.2024 sa v telocvični našej školy uskutočnil školský turnaj vo volejbale. Zápasy boli napínavé, vyrovnané a plné zvratov.

            3. miesto obsadila trieda IV.F, ktorá porazila obhajcu titulu triedu IV.R.

            Vo finále sa proti sebe postavili študenti z tried III.R a II.R. Po trojsetovom vyrovnanom zápase víťazný pohár získali študenti z triedy III.R.

            Víťazom srdečne gratulujeme.👏👏👏

          • Súťaže Road2FEI a Istrobot

          • Dňa 19.4.2024 sa žiaci našej Strednej odbornej školy polytechnickej z krúžku robotiky zúčastnili už piateho ročníka celoslovenskej robotickej súťaže Road2FEI organizovanej Fakultou elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave. Tejto súťaže sa zúčastňujeme pravidelne každý rok.

            Na súťaži nás reprezentovali dva tímy zložené zo žiakov: Andrej Mráz, Daniel Mráz, Filip Adamec, Samuel Debnár, Šimon Urbanovič, Martin Švec, Dávid Varga.

            Cieľom súťaže bolo prejsť stanovenú dráhu, v čo najkratšom čase. Samotná dráha pozostávala z čiernej čiary na bielom povrchu, ktorej sa museli roboty držať. Odchýlenie od čiernej stopy sa hodnotilo ako neúspešný pokus.

            Z tejto súťaže sme si aj tento rok odniesli cenný skalp v podobe 1. a 2. miesta v celkovom hodnotení. Žiaci tak vyhrali odmeny v hodnote 800€.

            Nasledujúci deň 20.4.2024 sme sa prvýkrát zúčastnili súťaže Istrobot s medzinárodnou účasťou. Súťaž organizovala tiež FEI STU v Bratislave. Naše dva tímy súťažili v kategórii Lego sumo, kde mali silnú konkurenciu prihlásených 35 tímov. Žiaľ v tejto súťaži sme sa neumiestnili na bedni, avšak žiaci si odniesli cenné skúsenosti a nápady na úpravu svojich robotov do ďalšieho ročníka.

            Žiakov pripravoval a sprevádzal Ing. Stanislav Chrobák za účasti Mgr. Dušana Turčana a Bc. Štefana Oberta.